3 hyvää syytä ulkoistaa asiakashankinta

blogi_neuvottelu

Syitä asiakashankinnan ulkoistamiseen voi olla monenlaisia. Kyseessä voi olla tarve tehostaa liiketoimintaa tai halu antaa yrityksen myyntiorganisaation keskittyä klousaamaan kauppoja. Kenties yrityksesi on valtaamassa uusia markkinoita eikä aika riitä tapaamisten sopimiseen. Mikä tahansa syysi onkin, tässä on 3 syytä lisää miksi asiakashankinta kannattaa ulkoistaa.

 

1. Vahva myyntitiimi on jokaisen yrityksen perusta

Uusien asiakkuuksien hankkiminen on liiketoiminnan kasvun elinehto. Sen sijaan , että etsisi uusia potentiaalisia asiakkaita, moni tehokas myyntitiimi keskittyy hoitamaan jo olemassaolevia asiakkuuksia. Suurin syy tähän on varmasti se, että se on myyjien näkökulmasta monesti sekä helpompaa että nopeampaa, erityisesti jos työ on tulossidonnaista. Tämä taas johtaa siihen, että kuukaudesta toiseen potentiaaliset prospektit jäävät kokonaan kontaktoimatta, ja kenties siirtyvät kilpailijan asiakkaiksi.

Kun yritys hakee kasvua, ei ole kannattavaa sitoa yrityksen pääomia lisähenkilöstön palkkaamiseen, sillä kustannukset eivät välttämättä ole ennakoitavissa. Ulkopuolisen asiantuntijan käyttö asiakashankinnassa vapauttaa myyjät muuttamaan potentiaaliset asiakkuudet tehokkaasti kaupoiksi, sen sijaan että heidän aikansa kuluu asiakkaiden etsimiseen, tapaamisten sopimiseen tai tuloksettomiin myyntikäynteihin.

 

2. Uusasiakkaiden kontaktointi on haastavaa

Asiakashankinta on asiantuntijayrityksille haastavaa, sillä myynti ei ole asiantuntijoiden ominta alaa. Oikeanlaisten asiakkaiden etsiminen ja kontaktointi sekä asiakaslistojen päivittäminen ja läpikäyminen on kovaa rutiinityötä, johon kuluu yllättävän paljon aikaa ja resursseja. Tämä saattaa turhauttaa asiantuntijaa, joka em. tehtävissä ei pääse hyödyntämään omaa asiantuntemustaan. Tällöin vaarana on, että asiakashankintaa tehdään pakonomaisesti silloin kun ehditään -jos ehditään.

Helpottaaksesi asiantuntijan työtaakkaa, etsi yhteistyökumppani, joka pystyy hoitamaan asiakashankinnan hyvin ja sovitut laatukriteerit täyttäen. Näin teillä on yhteinen tavoite saada yrityksen asiantuntijat keskittymään puhtaasti siihen minkä he parhaiten osaavat.

 

3. Haluat käyttää aikasi potentiaalisten asiakkuuksien parissa

Liike-elämässä kaikki asiakkaat ovat tärkeitä, mutta kaikki kontaktit eivät ole varteenotettavia liidejä yrityksellesi. Erityisesti jos yrityksesi on vasta perustettu tai olet kiireinen uusien markkinoiden kanssa, sinun tulee keskittyä niihin liideihin, jotka ovat oikeasti merkityksellisiä yrityksesi liiketoiminnan kannalta.

Ulkoistamalla asiakashankinnan varmistat, että vastassasi on aina hyvin valmisteltu, tuotteistasi kiinnostunut, hankinnoista vastaava päättäjä. Tämä tehostaa myynnin ajankäyttöä, jolloin energia voidaan keskittää potentiaalisiin asiakkaisiin sekä yrityksen liiketoiminnan kasvattamiseen.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *